Tepelverzorging
De eerste keer dat je je kleintje aan de borst legt om te voeden is een bijzonder moment. Omdat je tepels nog moeten wennen aan het zuigen, kan dat de eerste paar dagen onwennig aanvoelen. Dat is heel normaal. Bijt je na een paar dagen nog op je tanden? Dan is het belangrijk om je tepels te onderzoeken en aandacht te hebben voor de verzorging en verzachting van je tepels.
Hoe ontstaan tepelkloven?
In de meeste gevallen ontstaan tepelkloven door de manier waarop je baby is aangelegd. Wanneer je kleintje je tepel niet ver genoeg inneemt, wrijft je tepel langs het harde gedeelte van het verhemelte. Achterin het mondje zit het zachte verhemelte en heeft je tepel minder last van wrijving. De prikkeling van de melk achterin het mondje stimuleert de zuigbeweging waardoor er een vacuüm ontstaat. De melk stroomt dan sneller en de voedingen worden korter.
Zo verzorg je tepelkloven
Voor de verzorging en verzachting van je tepels is het belangrijk dat je je kindje goed aanlegt. Vraag advies bij je kraamverzorgster of bij Kind en Gezin. Smeer ook na elke voeding een dun laagje Bepanthen® Babyzalf op je gevoelige tepel. Bepanthol® Babyzalf beschermt en verzorgt de tepel en laat de tepelhuid ademen. Bepanthol® Babyzalf kan je gewoon laten zitten bij de volgende voeding. Veeg alleen de overtollige resten voorzichtig weg.
Lees verder over Bepanthen® Babyzalf.
Tips
- Laat je tepel na elke voeding drogen aan de luch
- Leg je kindje tijdelijk vaker aan, je kindje zal minder gulzig drinken
- Was je tepels alleen met water
- Vervang regelmatig je zoogcompressen
- Draag katoenen bh’s
Wist je dat ...
…je Bepanthen® Babyzalf niet hoeft te verwijderen voor de volgende voeding?